Glutenfritt tapasbrød

DSCF2254Dette er det beste tapasbrødet eg har smakt. Eg har laga dobbel porsjon slik at eg kan ha mykje bra brød i frysaren framover.

1 brød: 100g gjær, 2 eggekvitar, 2,5 dl maismel, 1 dl rismel, 1 dl potetmel, 1 dl Tyttemel original, 2 ss fiberhusk, 1 ss pofiber, 2 ts salt, 400 g hermetisk tomat, 2-3 ss honning, 2-3 ss pesto, 50-100g fetaost og om lag ½ olivenolje (eg brukar oljen frå fetaosten)

DSCF2264

  1. Bland alle dei tørre ingrediensane i ein bolle.
  2. Bland gjær, eggekvitar, honning, olivenolje og hermetisk tomat i ein bolle. Bland det godt saman før du blander det med dei tørre ingrediensane. La Deiga kvile i 10 minutt.
  3. Tilsett pesto og fetaost. Bland det godt saman. Ha deiga i ei brødform. Det er lettast om du har bakepapir i brødforma. Legg eit kjøkkenhandkle over, og la det heve i om lag 1 time. Sett omnen på 200 grader.
  4. Steik brødet i om lag ein time. Skorpa skal bli ganske mørk.

PS: neste gong trur eg at eg må stryke duken.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut / Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut / Endre )

Koplar til %s