Glutenfri falafel

DSCF2320Du treng: om lag 600 g kikertar (2 pk go green), 6 ss kikertmel, 1 sjalottlauk, 4 fedd kvitlauk, 1 chilipepar, ein neve koriander, 1 ts bakepulver, 1 ts natron, smak til med salt og pepar. Du kan også ha i spisskummen og kardemomme (ei halv ts av kvar).

DSCF2318

  1. Ha kikertane i eit dørslag å skyl av dei.
  2. Ha alle ingrediensane i ein foodprosessor. Kjør til det blir ei fin deig.
  3. La det kvile i 30 min til 1 time.
  4. Form små bollar. Prøv å steik ein først for å sjekke om konsistensen er bra. Bruk godt med olje!
  5. Medan du steikar bollane kan det vere lurt å lage klart dei resterande bollane som skal steikast. Så kan du ha dei i steikepanna samtidig.
  6. La det renne av dei på eit kjøkkenpapir.

One thought on “Glutenfri falafel

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut / Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut / Endre )

Koplar til %s