Chop à la ching (vegetar)

DSCF2480Eg har prøvd meg på kinesisk mat. I tillegg til å vere vegetar er den hundre prosent glutenfri. Eg har tatt utgangspunkt i denne oppskrifta frå matprat.

Du treng: ris (kokt med 1 ss gurkemeie), 300 g kokte kikertar, 1 lauk, 2 fedd kvitlauk, 1 chilipepar, 2 gulroter, 150-200 g rosenkål, 400 wokmix (med minimais, bamusskudd, bønnespirer og vannkastanjer) 1 ss maizena, 2 ss soyasaus (glutenfri), 1 blokk grønsaksbuljong, 2-3 dl vatn, 2-3 dråpar sukkerkulør, salt og pepar.

DSCF2474

  1. Lag risen slik det står på pakken.
  2. Kutt opp lauk, kvitlauk og chilipepar. Steik det i nokon minuttar til lauken har blitt blank.
  3. Skyl av laken på kikertane og ha dei saman med lauken. Steik vidare i 2-3 minuttar.
  4. Tilsett soyasaus, grønsaksbuljong og vatn. Skru ned varmen og la det trekke i 10 minutt.
  5. Tilsett wokmix, rosenkål og gulrot. Skru opp varmen igjen og la det koke i 3-5 minutt til grønsakene så vidt er møre.
  6. Blant ut maizena i ½ dl kaldt vatn. Ha det i blandinga saman med 2-3 dråpar sukkerkulør, salt og pepar.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut / Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut / Endre )

Koplar til %s