Glutenfrie søtpotetscones

DSCF3346

Denne oppskrifta vil eg verkeleg anbefale folk å prøve! Ikkje berre er den glutenfri, men den kan enkelt lagast mjølkefri også. Allergimat på sitt beste, altså. Eg har tidlegare prøvd ei liknande oppskrift med surmjølk.. eg vil påstå at denne oppskrifta er mykje betre! I tillegg ser det veldig bra ut at den har ein slik snasen farge.

For å lage ein scones treng du: 1 dl maismjøl, 1 dl jyttemjøl orgnial, 1 ts pofiber, 1 ts fiberhusk, 2 ts bakepulver, ½ ts salt, 1 ts sukrin (kan sløyfast), 1 ss smør (kan sløyfast), om lag 300 g søtpotet.

DSCF3358 DSCF3356

  1. Sett omnen på 225 grader.
  2. Lag ein puré av søtpotet og eventuelt smør.
  3. Ha alle dei tørre ingrediensane i ein bolle. Bland det godt saman med søtpotetpureen.
  4. Form deiga til ei kake. Legg den på bakepapir og snitt den med kniv.
  5. Steikast midt i omen i om lag 20 minutt til den har fått litt farge.

Eg hadde steikte brekkbønner, majones, parmesan og paprika på. Anbefalast!

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut / Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut / Endre )

Koplar til %s